Stvaranje i upravljanje grupama
Pregled
Stvaranje, uređivanje i upravljanje grupama korisnika. Grupe se stvaraju na razini računa i zatim se prema potrebi mogu dodijeliti određenim projektima. Nakon što je grupa dodijeljena projektu, svi njezini članovi automatski se dodaju tom projektu.
Pristup & Dozvole
Kako pristupiti Grupama
- Zadržite pokazivač miša iznad Upravljanje korisnicima.
- Kliknite Grupe.

Pretraži grupe
Za pretraživanje grupe:
- Upišite pojam za pretraživanje.

Pregledajte projekte grupe
Tablica Grupe sadrži stupac Projekti koji prikazuje kojim je projektima dodijeljena svaka grupa. Stupac prikazuje naziv projekta po abecednom redu. Ako je grupa dodijeljena više od jednog projekta, indikator +N prikazuje broj dodatnih projekata.
Za pregled svih projekata kojima je grupa dodijeljena:
- Kliknite indikator +N u stupcu Projekti.

Stvorite grupu
Za izradu grupe:
- Kliknite Izradi grupu.

- Upišite naziv grupe.
- Kliknite +Dodaj članove.

- Odaberite korisnike s popisa.
(Odabrani korisnici prikazuju ✔. Neodabrani korisnici prikazuju +.) - Neobavezno: Kliknite odabrane korisnike da biste ih uklonili.
- Neobavezno: Pomoću trake za pretraživanje filtrirajte po imenu ili tvrtki.

- Odaberite vođu grupe tako da zadržite pokazivač iznad člana i kliknete Postavi kao vođu.
- Kliknite Izradi.

Uredite grupu
Kada dodate članove u grupu, oni se automatski dodaju svim projektima kojih je grupa dio. Kada uklonite članove, možete odabrati hoćete li ih ukloniti i iz tih projekata ili ih zadržati kao pojedinačne članove projekta. Sve ulaznice dodijeljene uklonjenim korisnicima bit će poništene.
Za uređivanje grupe:
- Kliknite grupu.

- Napravite promjene – možete ažurirati naziv grupe, dodati ili ukloniti članove i promijeniti voditelja grupe.
- Kliknite Primijeni.

Izbriši grupu
Za brisanje grupe koja se ne koristi ni u jednom projektu:
- Otvorite izbornik Više
- Kliknite Izbriši grupu.

- Kliknite Izbriši grupu za potvrdu.

Za brisanje grupe koja se koristi u jednom ili više projekata:
- Otvorite izbornik Više
- Kliknite ikonu Izbriši

- Neobavezno: Odaberite Ukloni korisnike kojima upravlja grupa iz projekata. Sve ulaznice dodijeljene uklonjenim korisnicima bit će poništene.
- U polje za potvrdu upišite Izbriši.
Ažurirano 22. lipnja 2026.
