Skip to main content

Konfiguracja PlanRadar

Ten artykuł został automatycznie przetłumaczony z języka angielskiego.

Tworzenie i zarządzanie grupami

Przegląd

Tworzenie, edycja i zarządzanie grupami użytkowników. Grupy są tworzone na poziomie konta, a następnie mogą być przypisywane do określonych projektów zgodnie z potrzebami. Po przypisaniu grupy do projektu, wszyscy jej członkowie są automatycznie dodawani do tego projektu.

Dostęp i uprawnienia

Jak uzyskać dostęp do Grup

  1. Proszę najechać kursorem na opcję „Zarządzanie użytkownikami” na stronie ****.
  2. Kliknij Groups.

Wyszukiwanie grup

Aby wyszukać grupę:

  1. Wpisz szukane hasło.

Wyświetl projekty grupy

Tabela „Grupy” zawiera kolumnę „ ” oraz „ ”, w których widoczne jest, do których projektów przypisana jest dana grupa. W kolumnie tej wyświetlana jest nazwa projektu występująca jako pierwsza w kolejności alfabetycznej. Jeśli grupa jest przypisana do więcej niż jednego projektu, wskaźnik „ +N” oraz „ ” wskazuje liczbę dodatkowych projektów.

Aby wyświetlić wszystkie projekty przypisane do danej grupy:

  1. Proszę kliknąć wskaźnik „ ” +N w kolumnie „ Projects”.

Tworzenie grupy

Aby utworzyć grupę:

  1. Kliknij Utwórz grupę.
  2. Wpisz nazwę grupy.
  3. Proszę kliknąć +Dodaj członków.
  4. Proszę wybrać użytkowników z listy.
    (Wybrani użytkownicy są oznaczeni symbolem ✔. Użytkownicy niewybrani są oznaczeni symbolem +.)
  5. Opcjonalnie: Proszę kliknąć wybranych użytkowników, aby ich usunąć.
  6. Opcjonalnie: Proszę skorzystać z paska wyszukiwania, aby filtrować wyniki według nazwy lub firmy.
  7. Aby wybrać lidera grupy, najedź kursorem na członka grupy i kliknij opcję „ ” (Ustaw jako lidera).
  8. Kliknij Utwórz.

Edycja grupy

Po dodaniu członków do grupy są oni automatycznie dodawani do wszystkich projektów, do których należy ta grupa. Podczas usuwania członków można zdecydować, czy usunąć ich również z tych projektów, czy pozostawić jako indywidualnych członków projektów. Wszelkie zgłoszenia przypisane do usuniętych użytkowników zostaną odprzypisane.

Aby edytować grupę:

  1. Proszę kliknąć grupę.
  2. Wprowadź zmiany — mogą Państwo zaktualizować nazwę grupy, dodać lub usunąć członków oraz zmienić lidera grupy.
  3. Kliknij Zgłoś się.

Usuń grupę

Aby usunąć grupę, która nie jest wykorzystywana w żadnym projekcie:

  1. Otwórz menu „ ” (Więcej) w aplikacji „
  2. Kliknij Usuń grupę.
  3. Proszę kliknąć link , a następnie usunąć grupę, aby potwierdzić.

Aby usunąć grupę używaną w jednym lub kilku projektach:

  1. Otwórz menu „ ” (Więcej) w aplikacji „
  2. Proszę kliknąć ikonę Usuń
  3. Opcjonalnie: Wybierz opcję „ ” (Usuń użytkowników zarządzanych przez grupę z projektów). Wszelkie zgłoszenia przypisane do usuniętych użytkowników zostaną odprzypisane.
  4. Wpisz „ ” W polu potwierdzenia usuń „ ”.

Zaktualizowano 22 czerwca 2026