Skip to main content

Postavljanje PlanRadara

Ovaj članak automatski je preveden s engleskog.

Upravljanje grupama projekta

Pregled

Dodajte grupe svojim projektima, uklonite ih ili promijenite njihovu ulogu u projektu.

Pristup & Dozvole

Kako pristupiti Grupama

  1. Kliknite Projekti
  2. Odaberite projekt čijim grupama želite upravljati
  3. Kliknite Grupe
  1. Dodirnite Pojedinosti projekta
    Access.png
  2. Dodirnite Grupe
    Access Groups.png

Dodajte grupu u projekt

Da bi se grupe mogle dodati projektima, one već moraju biti stvorene na vašem računu kao što je objašnjeno u Stvaranje i upravljanje grupama.

Kada je grupa dodijeljena projektu, svaki član grupe koji još nije u projektu automatski se dodaje.

Za dodavanje grupe u projekt:

  1. Kliknite Dodaj grupu

  2. Označite potvrdne okvire grupe/grupa koje želite dodati u projekt

  3. Kliknite Dalje

  4. Odaberite ulogu za grupu(e). Pogledajte i Stvaranje i upravljanje ulogama.

  5. Kliknite Potvrdi ako u grupi(ama) postoje korisnici koji su već u projektu.

  1. Dodirnite znak u gornjem desnom kutu
    Add group.png
  2. Odaberite grupu koju želite dodati u projekt
    Možete dodati samo jednu grupu istovremeno.
    Select a Group.png
  3. Dodirnite Odaberi ulogu za grupu
    Select Role Tab.png
  4. Odaberite ulogu za grupu 
    Set a role.png
  5. Dodirnite Dodaj u projekt
    Add to Project.png
  6. Neobavezno: Dodirnite Potvrdite ako već postoje korisnici u projektu i ako će njihove uloge ostati nepromijenjene.

Promijenite grupnu ulogu u projektu

Možete urediti ulogu grupe u projektu. Da biste to učinili:

  1. Kliknite padajući izbornik Uloga pored grupe
  2. Odaberite novu ulogu
  1. Dodirnite grupu koju želite urediti
    Tap Group.png
  2. Dodirnite grupnu ulogu
    Edit Role.png
  3. Odaberite novu ulogu
    Select New Role.png

Ukloni grupu iz projekta

Za uklanjanje grupe iz projekta:

  1. Otvorite izbornik Više
  2. Kliknite Ukloni
  3. Neobavezno: Zadržite/poništite potvrdni okvir Ukloni korisnike kojima upravlja grupa iz projekta.
  4. Upišite 'Izbriši'
  5. Kliknite Ukloni
  1. Dodirnite Ukloni iz projekta
  2. Neobavezno: Zadržite/poništite okvir Ukloni korisnike kojima upravlja grupa iz projekta.
  3. Dodirnite Ukloni za potvrdu

Korisnici kojima upravlja grupa

Svim korisnicima koje je grupa dodala u projekt upravlja ta grupa. Korisnicima ne upravlja ta grupa ako njima već upravlja druga grupa unutar istog projekta ili ako su već pojedinačni članovi projekta.

Interni korisnici kojima upravlja grupa također nasljeđuju ulogu grupe. I dalje im možete dodijeliti drugu ulogu, ali tada njima više neće upravljati ta grupa za taj određeni projekt.

Stupac Korisnici kojima upravlja grupa prikazuje koliko od ukupnog broja korisnika ove grupe u ovom projektu upravlja ova grupa.

Ažurirano 11. svibnja 2026.