Ten artykuł został automatycznie przetłumaczony z języka angielskiego.
Usuwanie tokenów dostępu innych użytkowników
Przegląd
Mogą Państwo usunąć osobiste tokeny dostępu utworzone przez innych użytkowników, jak opisano w Tworzenie lub usuwanie osobistych tokenów dostępu. Może to być przydatne, jeśli chcą Państwo uniemożliwić im dalsze korzystanie z integracji lub gdy tokeny zostały naruszone. Jeśli usunięty token był używany do jakiejkolwiek integracji, należy utworzyć nowy token dostępu.
Dostęp i uprawnienia
Jak uzyskać dostęp do Użytkowników
- Proszę najechać kursorem na Zarządzanie użytkownikami
- Proszę kliknąć Użytkownicy

Usuwanie tokenu dostępu użytkownika
Aby usunąć token dostępu użytkownika:
- Proszę kliknąć użytkownika, którego token dostępu ma zostać usunięty.

- Proszę przewinąć w dół do Users Access Tokens.
- Proszę kliknąć ikonę kosza obok tokena, który ma zostać usunięty.

- Proszę kliknąć Usuń, aby potwierdzić.

Zaktualizowano 18 czerwca 2026
