Skip to main content

Konfiguracja PlanRadar

Ten artykuł został automatycznie przetłumaczony z języka angielskiego.

Tworzenie i zapraszanie użytkowników

Widoki

Mogą Państwo tworzyć nowych użytkowników lub zapraszać na swoje konto użytkowników, którzy już istnieją na innym koncie PlanRadar.

Dostęp i uprawnienia

Jak uzyskać dostęp do Użytkowników

  1. Proszę najechać kursorem na Zarządzanie użytkownikami
  2. Proszę kliknąć Użytkownicy

Tworzenie użytkownika

Można utworzyć nowego użytkownika, jeśli jego adres e-mail nie jest jeszcze używany na innym koncie PlanRadar.
Po "utworzeniu" użytkowników można natychmiast przypisać im bilety, ponieważ nie ma zaproszenia, które musieliby najpierw zaakceptować.

Aby utworzyć nowego użytkownika:

  1. Proszę kliknąć Utwórz użytkownika
    Create User.png
  2. Proszę wybrać typ użytkownika
  3. Proszę wypełnić dane użytkownika (imię, nazwisko, adres e-mail i hasło są obowiązkowe)
  4. Proszę wybrać uprawnienia użytkownika pod Ustaw uprawnienia do administrowania - ta sekcja jest dostępna tylko wtedy, gdy wybrano typ Użytkownik wewnętrzny, jak wyjaśniono w Konfigurowanie uprawnień użytkownika.
  5. Proszę wybrać projekty, do których ma zostać dodany użytkownik, jak wyjaśniono w Przypisywanie użytkowników do projektów.
  6. Można również dodać użytkownika do grupy, jak wyjaśniono w Tworzenie i zarządzanie grupami.
  7. Proszę kliknąć Zapisz

Zaproś użytkownika

Zaprosić użytkowników, których adres e-mail jest już używany na innym koncie PlanRadar.

Aby zaprosić użytkownika do swojego konta PlanRadar:

  1. Proszę kliknąć Zaproś użytkownika
  2. Proszę wybrać typ użytkownika
  3. Proszę podać dane użytkownika (imię, nazwisko, adres e-mail i hasło są obowiązkowe)
  4. Proszę wybrać uprawnienia użytkownika pod Ustaw uprawnienia do administrowania - ta sekcja jest dostępna tylko wtedy, gdy wybrano typ Użytkownik wewnętrzny, jak wyjaśniono w Konfigurowanie uprawnień użytkownika.
  5. Proszę wybrać projekty, do których ma zostać dodany użytkownik, jak wyjaśniono w Przypisywanie użytkowników do projektów.
  6. Opcjonalnie: Proszę dodać osobistą wiadomość, która zostanie dodana do wiadomości e-mail z zaproszeniem
  7. Opcjonalnie: Proszę zaznaczyć pole wyboru Save the invitation message , jeśli wiadomość ma być ponownie wykorzystana w kolejnym zaproszeniu.
  8. Proszę kliknąć Zaproś użytkownika

Niepotwierdzone zaproszenia

W przypadku użytkowników, którzy nie zaakceptowali zaproszeń, zostaną oni umieszczeni na liście Niepotwierdzeni użytkownicy.

Aby sprawdzić niepotwierdzone zaproszenia:

  1. Proszę kliknąć Niepotwierdzeni użytkownicy
    Unconfirmed.png

Proszę ponownie wysłać zaproszenie

Aby ponownie wysłać zaproszenie do użytkownika:

  1. Proszę kliknąć Zarządzanie użytkownikami
  2. Proszę kliknąć Użytkownicy
  3. Proszę kliknąć Niepotwierdzeni użytkownicy
  4. Proszę kliknąć ikonę wiadomości****
    Resend Invitation.png
  5. Proszę kliknąć Resend, aby potwierdzić
    Resend Button.png

Usuwanie zaproszenia

Zaproszenia można usuwać, zanim zostaną zaakceptowane przez użytkowników. Aby to zrobić:

  1. Proszę kliknąć Zarządzanie użytkownikami
  2. Proszę kliknąć Użytkownicy
  3. Proszę kliknąć Niepotwierdzeni użytkownicy
  4. Proszę kliknąć ikonę Usuń
    Unconfirmed Users.png
  5. Proszę kliknąć Usuń , aby potwierdzić
    Delete.png

Zaktualizowano 18 czerwca 2026