Skip to main content

Postavljanje PlanRadara

Ovaj članak automatski je preveden s engleskog.

Upravljanje korisnicima projekta

Pregled

Prije nego što korisnici mogu početi raditi na projektu, prvo moraju biti dodani u projekt. Za interne korisnike, dozvole u projektu mogu se kontrolirati na fleksibilan način dodjeljivanjem prilagodljivih uloga. Pročitajte više u Create & Upravljanje ulogama.

Pristup & Dozvole

Kako pristupiti korisnicima projekta

  1. Kliknite Projekti
  2. Odaberite projekt čijim korisnicima želite upravljati
  3. Kliknite Korisnici
    Add User Button.png
  1. Idite na projekt i dodirnite Detalji projekta
    Access Details.png
  2. Dodirnite Korisnici
    Access Users.png

Dodajte korisnike u projekt

Za dodavanje korisnika u projekt:

  1. Kliknite Dodaj korisnika
    Add Users Button.png
  2. Odaberite potvrdni okvir korisnika koje želite dodati u projekt
  3. Kliknite Dalje
    Select User.png
  4. Ako je korisnik interni korisnik, odaberite korisničku ulogu
    Select Role.png

    Kada projektu dodajete interne korisnike, morate dodijeliti ulogu za projekt. Podizvođači i promatrači imaju ugrađena dopuštenja i stoga ne mogu imati uloge. Ako istovremeno dodate interne korisnike i podizvođače ili promatrače, odabrana uloga primjenjuje se samo na odabrane interne korisnike. Pročitajte više u Stvaranje i upravljanje ulogama.
  5. Kliknite Da za potvrdu
    Confirm.png
  1. Dodirnite znak + u gornjem desnom kutu
    Add User Sign.png
  2. Dodirnite korisnika kojeg želite dodati
    Select User to Add.png
  3. Ako je korisnik interni korisnik, odaberite korisničku ulogu.
    Role Tab.png

    Kada projektu dodajete interne korisnike, morate dodijeliti ulogu za projekt. Podizvođači i promatrači imaju ugrađena dopuštenja i stoga ne mogu imati uloge. Ako istovremeno dodate interne korisnike i podizvođače ili promatrače, odabrana uloga primjenjuje se samo na interne korisnike. Pročitajte više u Stvaranje i upravljanje ulogama.
  4. Odaberite korisničku ulogu u projektu
    Select New User Role.png
  5. Dodirnite Dodaj u projekt
    Add to Project.png

U mobilnoj aplikaciji također možete pozvati nove korisnike izravno u projekt.

Učiniti tako:

  1. Dodirnite znak + u gornjem desnom kutu
    Add User Sign.png
  2. Dodirnite Pozovi novog korisnika u projekt
    Invite New User.png
  3. Odaberite Vrstu korisnika
  4. Ispunite podatke o korisniku
    Fill in User Data.png
  5. Izborno: Dodajte osobnu poruku koja će biti dodana u e-poruku pozivnice
  6. Izborno: Aktivirajte sklopku Spremi poruku pozivnice ako želite ponovno upotrijebiti poruku za sljedeću pozivnicu.
  7. Ako je korisnik interni korisnik, odaberite korisničku ulogu
    Invitation Message.png

    Kada projektu dodajete interne korisnike, morate dodijeliti ulogu za projekt. Podizvođači i promatrači imaju ugrađena dopuštenja i stoga ne mogu imati uloge. Ako istovremeno dodate interne korisnike i podizvođače ili promatrače, odabrana uloga primjenjuje se samo na interne korisnike. Pročitajte više u Stvaranje i upravljanje ulogama.
  8. Odaberite korisničku ulogu u projektu
    Select Role for.png
  9. Dodirnite Dodaj u projekt
    Add to Project Button.png

Promjena uloge korisnika

Za promjenu uloge korisnika za trenutni projekt:

  1. Otvorite padajući izbornik pored korisnika
  2. Odaberite novu ulogu koju želite dodijeliti korisniku
    Change Role.png
  1. Dodirnite korisnika kojem želite promijeniti ulogu
    Select User.png
  2. Dodirnite ulogu
    Access Role.png
  3. Odaberite novu ulogu
    Select Role.png

Učinite projekt dostupnim korisnicima na mobilnim uređajima

Kako bi projekt bio dostupan korisniku u mobilnim aplikacijama:

  1. Označite potvrdni okvir mobile pored imena korisnika kako bi projekt bio dostupan. Poništite odabir za opoziv mobilnog pristupa za korisnika.
    Add Mobile.png

Ukloni korisnike iz projekata

Da biste uklonili korisnika iz projekta:

  1. Kliknite ikonu otpad
    Trash Icon.png
  2. Kliknite Ukloni za potvrdu
    Remove.png
  1. Dodirnite korisnika kojeg želite ukloniti iz projekta
    Select User.png
  2. Dodirnite Ukloni iz projekta
    Remove User.png
  3. Dodirnite Da za potvrdu uklanjanja korisnika iz projekta
    Confirm User Removal.png

Korisnici kojima upravlja grupa

Svim korisnicima koje je grupa dodala u projekt upravlja ta grupa. Korisnicima ne upravlja ta grupa ako njima već upravlja druga grupa unutar istog projekta ili ako su već pojedinačni članovi projekta.

Interni korisnici kojima upravlja grupa također nasljeđuju ulogu grupe. I dalje im možete dodijeliti drugu ulogu, ali tada njima više neće upravljati ta grupa za taj određeni projekt.

Stupac Upravlja grupa prikazuje koja grupa upravlja korisnicima ili ih ne upravlja neka grupa.

Ažurirano 11. svibnja 2026.