Ten artykuł został automatycznie przetłumaczony z języka angielskiego.
Blokowanie biletu
Podsumowanie
Blokada zgłoszenia, aby uniemożliwić użytkownikom jego edycję.
Bilety są blokowane automatycznie, gdy użytkownik
Dostęp i uprawnienia
Zablokowane bilety
Na stronie View & Edit a Ticket można zablokować lub odblokować bilet.
Jedynym sposobem edycji zablokowanego zgłoszenia jest jego odblokowanie, co automatycznie usuwa wszystkie podpisy. Następnie można wprowadzić wymagane zmiany, ponownie zablokować zgłoszenie i je podpisać.
W przypadku zablokowanych zgłoszeń nadal można edytować osobę przypisaną, odbiorcę, postęp, status i dodawać komentarze. Pozwala to na przypisanie kolejnego sygnatariusza lub komunikację, gdy wymagane jest wiele podpisów.
| Pole | Można edytować po zablokowaniu | Nie można edytować po zablokowaniu |
| Odbiorca | ✔ | |
| Odbiornik | ✔ | |
| Postęp | ✔ | |
| Status | ✔ | |
| Komentarze | ✔ | |
| Wszelkie inne pola i załączniki | × |
Blokowanie biletu
Aby zablokować bilet:
- Proszę otworzyć menu More
- Proszę kliknąć Lock ticket

Odblokowanie biletu
Aby odblokować bilet:
- Proszę otworzyć menu More
- Proszę kliknąć Odblokuj bilet

- Proszę kliknąć Odblokuj bilet, aby potwierdzić, że wszystkie podpisy zostaną usunięte.

Zaktualizowano 20 lutego 2026
